Εταιρικό προφίλ - Ιστορικό

Η κορυφαία εταιρεία από το 1978.

Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, ο Νίκος Λεμονάκης από το Ζαρό δεν είχε σκεφτεί να ασχοληθεί με το εμπόριο, αφού η δουλειά του έως και το 1985 ήταν, ουσιαστικά, τεχνίτης σιδηρουργός. Έχοντας δουλέψει σε διάφορες αντίστοιχες δουλειές, γνώστης πλέον του αντικειμένου, αποφασίζει το 1978 να ανοίξει μαγαζί στο Ζαρό με κύρια δραστηριότητα την κατασκευή σιδερένιων κουφωμάτων αλλά και άλλου είδους σιδηρουργικές εργασίες.

Οι ανάγκες της εποχής, η ζήτηση και σε άλλους τομείς πέρα από αυτόν που εξυπηρετούσε ως τότε αλλά και η παρότρυνση από γνωστούς και φίλους, τον ώθησαν να επεκταθεί και στο εμπορικό κομμάτι το 1985.

Έτσι, άρχισε να εμπορεύεται ανταλλακτικά γεωργικών μηχανημάτων, είδη άρδευσης, λάστιχα κ.α. Οι δουλειές πήγαν καλά, το εμπόριο γενικά άνθισε σε όλη την ευρύτερη περιοχή και το 1997 ενοικιάζει κατάστημα στα Καπαριανά όπου και ασχολήθηκε εξ ολοκλήρου με το εμπόριο γεωργικών μηχανημάτων και εργαλείων.

Με ποιότητα

Ο κ. Λεμονάκης δεν «έκανε όνομα» στον χώρο τυχαία. Το φιλότιμο και η προθυμία του να εξυπηρετήσει τον κόσμο τον οδήγησαν στο να πουλάει σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές τα προϊόντα του, τόσο πολύ ώστε επισκεπτόταν το κατάστημα του πελάτες απ’όλη σχεδόν την Κρήτη για να επωφεληθούν των προσφορών του. «Ο πατέρας μας ήταν άριστος πωλητής, έντιμος και πολύ εξυπηρετικός. Απλά μερικές φορές το παράκανε με τις τιμές!» θυμάται γελώντας ο γιος του Γιώργος. Η άριστη ποιότητα των εμπορευμάτων του, η μεγάλη ποικιλία και οι χαμηλές τιμές εξακολουθούν να χαρακτηρίζουν και σήμερα την εταιρία, της οποίας ηγούνται εδώ και μερικά χρόνια οι γιοί του, Γιάννης και Γιώργος.

«Όλες μου σχεδόν τις στιγμές των παιδικών μου χρόνων τις πέρασα στο μαγαζί», μας λέει ο Γιώργος Λεμονάκης, σημερινός μέτοχος της επιχείρησης: «Εκεί διαβάζαμε, εκεί παίζαμε, εκεί τρώγαμε και κάναμε πολλές φορές τις παρέες μας. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, στο μαγαζί ήμασταν. Σε ηλικία 10 ετών ήμασταν παραπάνω από ικανοί να κρατήσουμε το μαγαζί μόνοι μας όταν προέκυπτε δουλειά κι έπρεπε να φύγει ο πατέρας. Γνωρίζαμε απ’ έξω και ανακατωτά κάθε κωδικό, προϊόν, τιμή. Μεγαλώσαμε μέσα στην επιχείρηση και μάθαμε να την αγαπάμε σαν κομμάτι του εαυτού μας, γιατί, ουσιαστικά, αυτό είναι για μας».

Νέος χώρος

Το 2011 μετακόμισαν σε νέο, άνετο, ιδιόκτητο χώρο, στον δρόμο από Καπαριανά προς Πλάτανο 500 μέτρα από τις αποθήκες της Ένωσης Μεσσαράς δεξιά. Τα δύο αδέρφια επεκτάθηκαν περαιτέρω στο εμπορικό κομμάτι, προσφέροντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων στον καταναλωτή: παντός τύπου γεωργικά μηχανήματα (από ελαιοραβδιστικό έως τρακτέρ), ανταλλακτικά, κλιματισμό, θέρμανση, ηλιακά συστήματα και συστήματα ύδρευσης – άρδευσης. Είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και συνεργάτες της εταιρίας DEUTZ ενώ φυσικά προσφέρουν service για κάθε τύπου γεωργικό μηχάνημα και όχι μόνο.

Κομβικό σημείο στην πορεία της επιχείρησης αποτέλεσε το αρδευτικό κομμάτι – αυτόματο πότισμα, που ήταν και από τις κυριότερες ενασχολήσεις της τα χρόνια από το 1985 έως και το 1995. Σήμερα, η εταιρία ΑΦΟΙ ΛΕΜΟΝΑΚΗ Ο.Ε., μετρώντας 35 χρόνια στον χώρο, διεκδικεί επάξια μία από τις κορυφαίες θέσεις στο αντικείμενο της.

Συνδυάζοντας την σύγχρονη γνώση με την εμπειρία και την πείρα χρόνων, τις ιδιαίτερα ανταγωνιστικές τιμές και την τεράστια ποικιλία προϊόντων, εξακολουθεί να μας προσφέρει τις υπηρεσίες της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!